DSC09169-b.jpg
DSC09184-b.jpg
Raf-03-cut.jpg
Nieuw_Grondplan_cut.jpg
DSC09169-b.jpg

Uitleg


Over...

SCROLL DOWN

Uitleg


Over...

 
 • Een zeer aangenaam verblijf, uiterst geschikt voor grote gezinnen met kinderen! Voor herhaling vatbaar.
  — fam. Boenders uit Malle
 • Het nieuws wordt verspreid! In Haaltert kun je je als God in Frankrijk voelen...
  — fam. Vanhoutte uit Roeselare - Antwerpen
 • We hebben ons nog nooit ergens zo welkom gevoeld. Al die mooie bloemetjes op de tafels, super!
  — fam. De Saegher uit Stekene
 • Niet alleen om te logeren is het hier een zalige verblijfplaats, ook vergaderingen kunnen we hier in alle rust houden.
  — K. Coppens, ex-algemeen voorzitter KWB
 • We houden hier echt heel veel herinneringen aan over, waar we met heel veel plezier aan kunnen denken hoe "bère-chic" het hier wel was.
  — Paul en Christiane en co.
 • 'Het was "egt" leuk op papa's weekend, ik heb goed geslapen en we hebben ons "gesminkt", het "klijn" konijntje was ook leuk, de bosspelen vond ik "spanent"!'
  — kleine Suzanne uit Gent
 • Leuk vakantiehuis, mooie omgeving, geluk gehad met het weer! Een echte aanrader!
  — fam. Vermeulen uit Wevelgem
 • Wat een "daalders" plekje. We hebben heerlijk genoten. Wat ook een heerlijk huis, met een goede keuken en zo geweldig veel spullen, super
  — fam. Van Lubek
 • Jullie hebben echt een goeie smaak voor binnenhuisinrichting! Alle plekjes zijn op hun eigen manier gezellig, tot de badkamer en het toilet toe...
  — fam. Putman uit Desselgem
 • En ook aan de groten is gedacht. De petanquebaan zullen we nooit vergeten, vooral deze die nog nooit gespeeld headden konden hun hartje ophalen...
  — fam. Beuselinck uit Brugge
 • Goede bedden om in te slapen. Een aangename buurt. Leuke speeltuin voor de kleintjes.
  — fam. Vermeulen uit Langemark

Stede ten Driessche

Stede ten Driessche is een van de oude benamingen van de vierkantshoeve. Op deze locatie stond reeds in de jaren 1400 een boerderij. De vierkantshoeve heeft haar huidige vorm sinds 1790 en hing voorheen - als grote hoeve - af van een abdij. In 1954 werd een nieuwe woning gebouwd welke nu de vakantiewoning Stede ten Driessche is. Deze woning werd gerenoveerd en voorzien van alle comfort, het nodige sanitair en een ruime, volledig uitgeruste keuken.


 

Ligging

Aan de voet van de Vlaamse Ardennen ligt Stede ten Driessche, een van de oudste vierkantshoeven uit de streek. Op de grens van de toeristische regio Scheldeland en op een boogscheut van het Pajottenland geniet je van de groene omgeving of kan je op ontdekking in de omliggende steden. Eens je binnenstapt op de hoeve heerst er een aangename sfeer op de binnenkoer en in de grote tuin.


 

Logies

De woning is ondergebracht in 1 van de 4 vleugels van de hoeve. Er zijn 5 slaapkamers, 2 badkamers, 3 aparte wc's, een ruime keuken, eetplaats, zitkamer, een overdekt terras met tuinmeubilair en een kelder met streekbieren, ...

Op de binnenkoer kunnen de kinderen met de fietsjes en gocarts rijden of er kan een spelletje petanque gespeeld worden. In de tuin kunnen bij goed weer de picknickbanken en de barbecue dienst doen. Er zijn voetbalgoaltjes op de boomgaard en er staat in de tuin een klimtoren, schommel en een trampoline. Ook de konijntjes kunnen er geknuffeld worden. Er is leuk buitenspeelgoed beschikbaar. In het bos kunnen de jonge durvers van de deadride. De kippen houden de boel in de gaten en de schaapjes eten graag uit kinderhandjes.

In de zomermaanden kan je gratis genieten aan het nieuwe grote zwembad.

Minder goed weer of zijn de kids vroeg wakker of zin in een spelletje? In de woonkamer staat veel speelgoed, er zijn leuke boeken en strips, gezelschapsspelletjes, een televisie met gratis extra digitaal aanbod, een dvd-speler en stereo. De 5de kamer kan ook dienst doen als tv-hoek met het blu-ray systeem.

Bekijk gerust het grondplan met de kamerindeling om te zien of de woning geschikt is voor uw gezelschap. Het grondplan kan je hieronder vinden.

 


 

Troeven

De streek nodigt uit tot een leuke wandeling of fietstocht. Vertrekkend vanaf de hoeve kan je de achterliggende "kouter" verkennen of kiezen voor de wandeling door het natuurgebied Den Dotter, waar je -eens de Molenbeek over- op de Dries van Aaigem een ambachtelijk ijsje kan eten alvorens de terugweg aan te vatten. Met de fiets kies je de platte routes langs Dender of Schelde of de lichte heuvels van de Vlaamse Ardennen. Stede ten Driessche ligt op de Sport Vlaanderen mountainbike route van Haaltert waarmee je gemakkelijk in Aaigem aansluiting maakt met de route van Mere. Wandel- en fietskaarten zijn ter beschikking en fietsen of mountainbikes kunnen gehuurd worden.

Wie zich in de ruime omgeving wil laten verrassen door de pittoreske dorpjes en schitterende landschappen kan zelfs met de wagen de bewegwijzerde toeristische autoroute Dender-Zuid volgen.

Wie ter plaatse blijft kan genieten in de charmante woning, op de koer, in de tuin, aan het zwembad of alvast de barbecue aansteken...

To do's in de buurt:

 • wandelingen (natuurgebied, geocache, "bierwandelingen")

 • fietstochten (oa: nieuwe Lucien Van Impe fietstocht of "bierroutes" langs brouwerijen en kroegen)

 • steden Aalst, Ninove, Geraardsbergen

 • Gent en Brussel op 25 min. rijden

 • een van de grootste markten, zaterdagvoormiddag te Aalst

 • zwembad met golfslagbad en wildwaterbaan te Ninove

 • zwembad met glijbaan, meertje met strand, bootjes, nieuwe speeltuin, taverne, ... in provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen

 • binnenspeeltuin te Haaltert

 • knotsgekke I-padkinderzoektocht te Aalst (gratis app en huur I-pad mogelijk)

 • ...

enkele jaarlijkse evenementen in de buurt:

 • carnaval Aalst

 • passage wielrenners Ronde van Vlaanderen op Muur van Geraardsbergen

 • Rock Zottegem

 • Gentse Feesten (25 min met wagen)

 • naTourcriterium Aalst

 • Pikkeling traditioneel oogstfeest

 • straattheater en circusfestival Cirk! te Aalst

 • ...


In de buurt

In de buurt word je graag verwelkomd door de Bio-bakker met zowel origineel, gezond als traditioneel brood. Ook de plaatselijke slager biedt je de nodige kwaliteit of zelfs een eigen streekproduct.

Je kan door de plaatselijke traiteur een maaltijd laten leveren of "de kok aan huis" formule kiezen.

Je kan een natuurgids van Natuurpunt inhuren om Den Dotter pas goed te leren kennen.

Voor een plaatselijke kijk op het oorlogsverleden en het lokale verzet kan je naar het oorlogsmuseum in het Warandegebouw aan de kerk.

Voor iets lekkers kan je een restaurantje uitkiezen in een straal van 1 tot 4 km.

Indien je een echte culinaire avond wenst onder volwassenen, kan je terecht in het sterrenrestaurant aan de kerk.

De slotscène uit "De helaasheid der dingen" brengt je tot het plaatselijke cafeetje waar de tijd is blijven stilstaan.

Goedkoop een degelijke fiets huren? Dat kan! Dan worden deze ter plaatse geleverd en steun je een sociaal project.

Een kwalitatieve mountainbike huren van Specialized? Voor groepen is dit mogelijk, poets inbegrepen.

Voor teambuildings bieden we allerhande activiteiten en catering aan, vraag gerust meer info.


 
DSC09184-b.jpg

dichtbijvakantie


Ongeacht het weer is Stede ten Driessche met haar centrale ligging, de ideale uitvalsbasis voor een schitterende dichtbijvakantie.

dichtbijvakantie


Ongeacht het weer is Stede ten Driessche met haar centrale ligging, de ideale uitvalsbasis voor een schitterende dichtbijvakantie.

Raf-03-cut.jpg

raf-veerle


Hartelijk

Raf & Veerle ontvangen jullie graag op de hoeve, welkom!

raf-veerle


Hartelijk

Raf & Veerle ontvangen jullie graag op de hoeve, welkom!